3.5.2021 | Ruokaklinikka
Ruokaklinikka – Mistä kaikki alkoi?
Ruokaklinikka – Mistä kaikki alkoi?

Ruokaklinikan tarina alkoi elokuussa 2019, kun ensimmäinen podcast-jakso julkaistiin. Ruokaklinikan tiimin eli Heidin, Sabinan ja Jasmiinan tarina alkaa kuitenkin jo kauempaa.

Ystävystyimme yliopistolla lounaiden ja kahvihetkien merkeissä, kun aloitimme kaikki opiskelemaan ravitsemustiedettä Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2014. Ja toki tiiminä toimimme lukuisia kertoja ryhmätöitä tehden. Keskustelujamme on usein leimannut ihmetys sosiaalisen median asiantuntijoiden puutetta kohtaan. Netissä liikkuu paljon monenlaista tietoa ja etenkin ravitsemuskenttä on villilänsi.

 

Ote Kahvikissojen WhatsAppista

Kaikki sai alkunsa WhatsApp-viestistä

Keväällä 2019 Sabina heitti idean podcastistä WhatsApp-keskustelussa ja me kaikki tartuimme ideaan heti! Siitä se oikeastaan lähti. Elokuussa 2019 podcast ja Instagram-tili näkivät päivänvalon. Tällä hetkellä podcastia on äänitetty 3 tuotantokautta ja tieteelliseen tietoon pohjautuvaa sisältöä on tuotettu Instagramiin ja LinkedIniin. Ruokaklinikka sai loppuvuodesta 2019 Tieteen tiedotus ry:n rahoituksen, joka mahdollistaa sisällön tuottamisen seuraajillemme. Kiitos Tieteen tiedotus ry!

Jasmiina ja Sabina valmistuvat keväällä 2021 terveystieteiden maistereiksi ja laillistetuiksi ravitsemusterapeuteiksi. Heidillä on taustallaan kandidaatin tutkinto ravitsemustieteiltä ja valmistuminen lääkäriksi häämöttää keväällä 2022. Koulutuksemme kautta meille on tullut tärkeäksi luotettavan terveystiedon tuottaminen ja asiantuntijoiden osaamisen esiin tuominen. Asiantuntijoiden ei tarvitse mahtua tiettyyn muottiin ja tiedon olla tympeitä kalvosulkeisia. Tieto ja tutkimus ovat itsessään mielenkiintoisia ja haluamme viestiä niistä inspiroivasti!

Blogille oli oma paikkansa

Podcastin avulla päästään pohtimaan asioita ja ilmiöitä moniäänisesti ja someen sopivat lyhyemmät tietoiskut ja vuorovaikutteisuus. Jotkut ideamme ja käsittellyt aiheet ansaitsevat toteutuksen pidempänä tekstinä ja siksi päätimme aloittaa blogin!

Artikkeleilta voit odottaa:

  • Asiaa ravitsemuksesta, terveydestä ja syömiskäyttäytymisestä
  • Ajatuksia ruokaan liittyvistä ilmiöistä
  • Inspiroitumista ja ajatusten herättelyä
  • Uuden oppimista

Ja tottakai, faktat on tarkistettu ja lisää luettavaa aiheista löydät lähdeviitteistä.

Tervetuloa, ihana löytää sinut täältä!

♥ Heidi, Sabina ja Jasmiina